Related links

General Knowledge

  • 1) Which is  the world’s largest Ocean?
  • Answer : The pacific

     

  • 2) Whis is the largest desert?
  • Answer :The Sahara

     

  • 3) Which is the longest river in the world?
  • Answer : Nile of Egypt (6690 km)

     

  • 4) When the city of Calcutta founded?
  • Answer :In the year 1690, by the British

     

  • 5) What is the holy book of the parsis called?
  • Answer :The Zend Avesta

     

  • 6) What is the shape of the earth?
  • Answer : Oblate Spheroid

     

  • 7) Which is India’s national game?

    Answer : Hockey

 

  • 8) Which is the biggest power plant in India?
  • Answer : Chandrapura

     

  • 9) Which is the longest day in the Northern Hemishpere?

    Answer : 21st June

     

  • 10) Name the tree whose wood is used for making cricket bats?
  • Answer :Willow

     

Current time

Custom Search